Produkcja naturalnych wyrobów fermentowanych – pierwszy etap: wytwarzanie brzeczki.

Rodzaj imprezy: warsztat
Udział publiczności: z aktywnym udziałem
Odbiorca imprezy: wszyscy zainteresowani
Limit uczestników: -
Miejsce imprezy: Stadion Miejski w Białymstoku, stoisko Wydziału Informatyki i Nauk o Żywności PWSIiP
Miasto imprezy: Białystok
Data imprezy: 2019-05-25
Godzina: 10:00
Czas trwania: 300 min
Dostępność imprezy: wstęp wolny

OPIS IMPREZY

W trakcie Festiwalu zostanie przeprowadzona prezentacja pierwszego etapu produkcji naturalnych wyrobów fermentowanych – brzeczki. Uczestnicy będą mieli okazję zobaczyć jak przebiega proces produkcji w skali mikro w kotle zacierno – warzelnym  Speidel Braumeister – 50. Omówione też zostaną pozostałe etapy, od pozyskania surowca, po uzyskanie produktu finalnego.
Technolodzy udzielą rad jak przeprowadzić z sukcesem tego typu produkcję w domowych warunkach.

ORGANIZATOR:Państwowa Wyższa Szkoła Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży

ORGANIZATORZY

Uniwersytet w Białymstoku Akademia Teatralna im. Aleksandra Zelwerowicza w Warszawie Wydział Sztuki Lalkarskiej w Białymstoku Archidiecezjalne Wyższe Seminarium Duchowne w Białymstoku Białostocki Park Naukowo-Technologiczny Niepaństwowa Wyższa Szkoła Pedagogiczna w Białymstoku Państwowa Wyższa Szkoła Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Prof. Edwarda F. Szczepanika w Suwałkach Park Naukowo – Technologiczny Polska-Wschód w Suwałkach Sp z o.o. Politechnika Białostocka Stadion Miejski w Białymstoku Uniwersytet Medyczny w Białymstoku Uniwersytet Muzyczny Fryderyka Chopina, Wydział Instrumentalno-Pedagogiczny w Białymstoku Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Białymstoku Wyższa Szkoła Finansów i Zarządzania w Białymstoku Wyższa Szkoła Medyczna w Białymstoku

PATRONI

Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego Wojewoda Podlaski Marszałek Województwa Podlaskiego Prezydent Miasta Białegostoku Podlaski Kurator Oświaty Prezydent miasta Łomża Prezydent miasta Suwałk